Aprilsnar? – Lad den handle om andet end graviditet.

I dag er det den første april.

En dag der flyder over med gode og dårlige forsøg på narrestreger.

Indtil nu har jeg i mit Facebook-feed set op til flere graviditeter annonceret i aprilsnarens navn.

Av…

I min klinik ser jeg hver eneste uge kvinder, hvis højeste ønske er en graviditet og et barn.

Mange af disse kvinder har haft dette ønske i årevis, og kæmper en hård, ubarmhjertig, ensom og sejlivet kamp for at få dette ur-ønske opfyldt.

For at få det barn i deres arme, som deres krop længes efter.

Kvinderne kommer til mig med håbet om, at akupunkturbehandling er det der skal til. Nogle har kun behov for enkelte behandlinger, andre for længere forløb.

Ofte fortæller de mig, hvor svært det er, når kvinder i deres omgangskreds annoncerer, at de er gravide.

Af hele ens hjerte ønsker man at glæde sig på sin venindes vegne. Samtidig er det en iskold reminder om det man ikke selv tør tro på, at man nogensinde får.

Det er svært, men en del af livet, og disse følelser må nødvendigvis også rummes i Barnløseland.

Det fylder så ubeskriveligt meget i ens bevidsthed, når man ønsker sig et barn, og det kan i perioder føles som om, der dukker gravide maver og barnevogne op overalt. Det er pissehamrende svært… Mere er der ikke at sige til det.

Barnløshed er en tung, tung byrde at bære.

For mange er det desuden et privat anliggende. En sag som man ikke deler med hvem som helst, selvom man langt fra er alene.

Disse “falske graviditeter” på fx Facebook risikerer derfor at såre mennesker, man ikke ønsker at såre, fordi man simpelthen ikke er klar over, at de er ufrivilligt barnløse.

Fordi man ikke ved, at det de gennemlever, til tider kan føles som et levende, håbløst mareridt. En kamp mod tiden, og det biologiske ur.

Selvom jeg selv er typen, der normalt helst vil tilgå problemer med kærlighed eller humor, så er barnløshed ikke for sjov, og i dyb respekt for alle dem, der befinder sig i dette vacuum, vil jeg derfor kærligt opfordre til, at man overvejer, om man kunne finde noget andet at lave sjov med i dag, d. 1. april.

– Eller i hvert fald nøjes med at annoncere graviditeten i en sms til fx sine forældre, i stedet for hele sit store netværk på de sociale medier.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar - det gør mig glad :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Kommentar

  • SVAR

    Hvor er det sandt.