E-mail: hi@familyfully.com

Den sande historie om Brittany Murphys tragiske død

Den 20. december 2009 kollapsede Brittany Murphy på badeværelsesgulvet i det hjem, hvor hun boede sammen med sin mor Sharon og sin mand Simon. Et par timer senere, omkring klokken 10, blev hun erklæret død på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles. The Clueless-skuespillerinden var kun 32 år gammel, og hendes pludselige død chokerede Hollywood og verden, hvilket førte til mange spekulationer om hendes personlige liv, konspirationsteorier om årsagen til hendes død og mange YouTube-amatørundersøgelser i årene siden. En ny dokumentarserie i to dele fra HBO Max kaldet What Happened, Brittany Murphy? med premiere den 14. oktober sætter rekorden i gang.

HBO Max’ dokumentar hævder, at den talentfulde 8 Mile og Uptown Girls-skuespillerinde dukkede op under en særlig grusom tid for kvinder i Hollywood. Som det blev diskuteret i vid udstrækning efter Hulus virale Britney Spears-dok. Controlling Britney Spears udkom tidligere på året, var slutningen af 90’erne og begyndelsen af 2000’erne en tid med ekstrem kvindefjendsk granskning i medierne, tung paparazzi-overvågning samt storhedstid for sladderbloggere som f.eks. Perez Hilton. I serien reflekterer Murphys kolleger over hendes ønske om at tabe sig og ændre sin hårfarve, efter at hun fik at vide af Hollywood-chefer, at hun “ikke var fuckable” nok til at blive castet i hovedfilmroller. Men muligvis værst af alt, kulturen gav plads til en usikkerhed, der gjorde Murphy sårbar over for Simon Monjacks charme – en mand, der blev afsløret som en manipulerende bedrager af HBO Max’ nye dok.

Murphy giftede sig med Simon Monjack. i 2007 efter et mislykket indgreb fra hendes venner, der viste hende beviser for hans kriminelle historie. Han flyttede ind hos hende og hendes mor, og kort efter begyndte han at isolere Murphy fra hendes venner ved at afbryde hendes telefonlinjer, afbryde al adgang til hende, der ikke gik gennem ham, og fyre og påtage sig rollerne som hendes manager, agent, og endda makeupartist selv. En ekskæreste og mor til Monjacks barn – et barn Murphy aldrig kendte til, ifølge serien – vidner om hans voldelige, kontrollerende adfærd og serieløgn i HBO Max’ dok. Murphy blev fyret fra den sidste film, hun nogensinde ville optage i november 2009, efter at Monjack dukkede op på scenen beruset, ifølge LA Weekly. Den følgende måned, den 20. december, kollapsede hun i sit hjem og døde et par timer senere.

I ugerne efter forblev Brittanys mor Sharon og mand Simon at bo sammen og lavede en meget underlig optræden på Larry King Live, hvor Simon udtrykte unødvendigheden af en obduktion i Bretagnes tilfælde. Deres adfærd vakte mistanke i en i forvejen chokerende begivenhed og gav næring til mange konspirationsteorier om Brittanys død.

Ifølge retsmedicinerens rapport døde Murphy af lungebetændelse med medvirkende faktorer som jernmangelanæmi og flere rusmidler. Men gennem årene har fans og true crime-hoveder stillet spørgsmålstegn ved sandsynligheden for, at en 32-årig dør af lungebetændelse og påstået, at skimmelsvamp i Bretagnes hjem eller måske endda gift administreret af hendes mor eller hendes mand kunne have forårsaget hende død. Mysteriet voksede, da Simon Monjack døde mindre end seks måneder efter Bretagne, den 23. maj 2010, også af lungebetændelse og anæmi. Han var 39 år gammel.

HBO Max’s læge afkræfter stort set disse konspirationsteorier. Et laboratorium udførte toksikologiske test på Murphys hår, efter at hendes far anlagde sag mod Los Angeles Coroner’s Office og Los Angeles Police Department i 2012, og selvom de fandt ud af, at hendes hår indeholdt farlige mængder bly, fastslog de, at blyet kom fra hendes hårspray. eller hårfarve, da der ikke blev fundet bly- eller skimmelsporer i hendes system under obduktionen. Retsmedicineren, der er interviewet i serien, udtaler, at Brittany sandsynligvis ville have overlevet, hvis hun var blevet bragt til et hospital i dagene før sin død, mens hun led af lungebetændelse og havde problemer med at trække vejret.

Murphys mor, Sharon, har levet i afsondrethed siden sin datters død. Dokumentaren forklarer, hvordan hun stod tilbage med lidt efter Simons død, som da hun forsøgte at sælge diamantsmykker, han havde lavet til hende, fandt hun hurtigt ud af, at det hele var falsk. Monjack brugte $3 millioner dollars i de korte år, han var gift med Murphy og havde kontrol over hendes aktiver, og skabte falske ejendomsbreve og smykker for at forsikre Sharon og Brittany om, at han investerede deres rigdom smart.

Sharon Murphy optræder ikke i HBO Max’s dok. Sidste gang, hun talte offentligt om sin datters død, var i et åbent brev udgivet af The Hollywood Reporter i 2013, som hun skrev, efter at Brittanys far Angelo Bertolotti, som ikke var involveret i Brittany, da hun voksede op, hævdede, at hun var forgiftet og fik testet sit hår for tungmetaller. “Angelo har vist, at han kun ønsker at handle med Brittanys liv, karriere og gode omdømme – selv på bekostning af at lægge en sky over hendes hukommelse,” skrev hun. “Hun var min baby, og vi stod sammen gennem hele Brittanys liv. Nu må jeg stå op for hende igen…Jeg vil have, at min Bretagne bliver husket som den elskede person, hun var, for det kæmpe talent, hun viste verden (og efterlod i sine film- og tv-optrædener) og for de venskaber og kærlige forhold, der virkelig var en del af hendes liv.”

E-mail: hi@familyfully.com