E-mail: hi@familyfully.com

Danica Curcic biografi

Oversigt
Født 27. august 1985 i Beograd, Serbien, Jugoslavien [nu Serbien]
Højde 5′ 10½ ” (1,79 m)

Mini Bio
Danica Curcic er en dansk skuespillerinde født i Serbien. Curcic er uddannet fra Statens Teaterskole i 2012 og blev straks ansat til at indgå i ensemblet på Det Kongelige Teater. I sin allerførste sæson fik Curcic to hovedroller: i titelrollen som Lulu i instruktør Katrine Wiedemanns version af Frank Wedekinds skandaløse tragedie fra 1894, for hvilken hun modtog en ‘Reumert’-nominering for bedste kvindelige hovedrolle, og som den førende kvindelige kvinde. i den monstrøse musikforestilling Frankenstein Reborn, med nogle af de mest anerkendte danske skuespillere og musikere.

Før Curcic optrådte i TV2-krimiserien They who Kill (2011) og fik sin første spillerolle som Veronika i Munch-Petersens thriller Over kanten (2012). I 2013 medvirkede hun i to meget roste svensk producerede tv-serier: The Bridge ll (SVT1) og Wallander lll (SVT1).

I 2014 blev Danica Curcic udnævnt til Shooting Star ved den 64. Berlin International Film Festival for hendes rolle som kvindelig hovedrolle i Christian E. Christiansens indslag On The Edge. I oktober 2014 spillede hun hovedrollen som den kvindelige hovedrolle Kimmie i den meget forventede The Absent One, efterfølgeren til The Keeper of Lost Causes, modsat navne som Nikolaj Lie Kaas, Pilou Asbæk og Fares Fares. Samt den Oscar-vindende instruktør Bille August nye spillefilm Silent Heart, som hun har en hovedrolle i. Curcic medvirkede også i Hella Joofs komedie All Inclusive. I år kan Danica opleves i spillefilmen Lang Historie Kort instrueret af May El – Toukhy, hvor hun spiller over for Trine Dyrholm. Og også instruktør Daniel Denciks nye film Guldkysten.

I efteråret 2014 spillede Danica Julie i Romeo og Julie på Det Kongelige Teater. For dette portræt fik hun meget positiv respons. Danica Curcic har uden tvivl haft sit store gennembrud i 2014, og hun er med sin professionalisme og store personlighed allerede en højt respekteret skuespillerinde i den danske filmindustri.

Familie
Forældre Vesna Bjelica Curcic, Mihajlo Curcic

Trivia
2014: Udnævnt til en af europæiske films Shooting Stars af European Film Promotion.

E-mail: hi@familyfully.com