E-mail: hi@familyfully.com

OJ Simpson

Topspørgsmål

Hvad er OJ Simpson berømt for?
OJ Simpson var en amerikansk fodboldspiller kendt for sin hurtighed og undvigelighed. Som kollegial spiller blev han udnævnt til All-American (1967-68), spillede i to Rose Bowl-kampe og vandt Heisman Trophy (1968). Hans retssag om mordsanklager i 1995 var en af de mest berømte straffesager i amerikansk historie.

Hvorfor blev OJ Simpson kaldt “Juice”?
OJ Simpson blev ofte kaldt “Juice” på grund af hans energiske løbeture og fordi hans initialer kunne stå for appelsinjuice.

Hvad er OJ Simpsons fulde navn?
OJ Simpsons fulde navn er Orenthal James Simpson .

Hvad blev OJ Simpson dømt for i 2007?
I 2007 blev OJ Simpson anholdt og sigtet for flere forbrydelser, herunder væbnet røveri og kidnapning. En jury fandt ham skyldig i alle anklager i 2008, og han blev idømt minimum ni års fængsel.

Hvad blev OJ Simpson anklaget for i 1994?
Den 12. juni 1994 blev OJ Simpsons ekskone, Nicole Brown Simpson, og hendes ven Ronald Goldman stukket ihjel uden for sit hjem i Los Angeles. Simpson blev arresteret og anklaget for de to mord den 17. juni. Han nægtede sig skyldig, og i 1995 blev han frikendt.

OJ Simpson, i sin helhed Orenthal James Simpson, (født 9. juli 1947, San Francisco , Californien, USA), amerikansk kollegial og professionel fodboldspiller, der var en førende running back kendt for sin hurtighed og uhåndgribelighed. Hans retssag om mordsanklager i 1995 var en af de mest berømte straffesager i amerikansk historie.

Simpson spillede fodbold på Galileo High School i San Francisco, først som tackling og derefter som back. Han gik på San Francisco City College (1965-66) for at opnå en skolastisk rekord, der gjorde det muligt for ham at spille på University of Southern California (USC), hvor han satte holdrekorder for yards opnået ved rushing: 1967, 1.415 yards; 1968, 1.709 yards. Han blev kåret til All-American (1967–68), spillede i to Rose Bowl-kampe og vandt Heisman Trophy som sæsonens bedste kollegiale spiller (1968). På USC var han også medlem af et verdensrekordsættende 440-yard stafethold.

Simpson, som ofte blev kaldt “Juice” på grund af sine energiske løbeture, og fordi hans initialer kunne stå for “orange” juice,” var det første udkast til valg af American Football League (AFL) Buffalo Bills i 1969. Året efter fusionerede AFL med National Football League (NFL). The Bills var medlemmer af American Football Conference (AFC) i NFL, da Simpson satte en enkeltsæsons rekord for yards gaining (2.003) i 1973. Bills var aldrig et kæmpende hold under sit ophold, men han var en fantastisk boks. -kontorlodtrækning. Skader på hans knæ fik Bills til at bytte ham i 1978 til San Francisco 49ers, men han trak sig tilbage efter 1979-sæsonen. Hans rekord fra 1975 med flest touchdowns scoret i en sæson (23) holdt sig indtil 1983, og hans 1973-sæsons hasterekord for de fleste opnåede yards varede indtil 1984, hvor den blev brudt af Eric Dickerson. Simpson førte AFC i rushing yardage fire gange (1972-73, 1975-76). Hans samlede opnåede yards i karrieren (11.236) var nummer to i alle tiders ranglister på tidspunktet for hans pensionering. Han blev optaget i Pro Football Hall of Fame i 1985.

Efter at have trukket sig tilbage fra fodbold, blev Simpson film- og tv-skuespiller og sportskommentator. Den 12. juni 1994 blev hans ekskone Nicole Brown Simpson og hendes ven Ronald Goldman stukket ihjel uden for hendes hjem i Los Angeles. Simpson blev arresteret og sigtet for de to mord den 17. juni; han nægtede sig skyldig og hyrede et hold fremtrædende advokater til at håndtere hans forsvar. Hans langvarige nationalt tv-transmitterede retssag blev fokus for en hidtil uset medieundersøgelse. En jury frikendte Simpson for anklagerne om mord den 3. oktober 1995. I en separat afgørelse i civil retssag i 1997 blev han fundet ansvarlig for sin ekskones og Goldmans død og blev dømt til at betale 33,5 millioner dollars i erstatning til familierne. Simpson samarbejdede senere (med Pablo F. Fenjves) om If I Did It, hvor han opstillede en hypotese om, hvordan han ville have begået mordene. Offentlig forargelse forhindrede dens første udgivelse i 2006, men en skiftedomstol tildelte efterfølgende bogens rettigheder til Goldman-familien, som udgav værket i 2007.

Senere samme år blev Simpson arresteret efter at han og flere andre mænd kom ind på et hotelværelse i Las Vegas og tog memorabilia-genstande, som Simpson hævdede var blevet stjålet fra ham. Hændelsen resulterede i, at Simpson blev anklaget for en række forbrydelser, herunder væbnet røveri og kidnapning. Den 3. oktober 2008 fandt en jury ham skyldig i alle anklager. Han blev senere idømt minimum ni års fængsel med en mulig maksimumstraf på 33 år. Simpson fik prøveløsladelse i 2017.

E-mail: hi@familyfully.com